***اِن ئی یِمَک 2 ***

- خانواده سودوموناداسه: Pseudomonadaceae باکتری این خانواده میله ای گرم منفی تاژک دار و غالباً هوازی و اکسید کننده می باشند.پنج جنس از این خانواده مهم هستند که شامل:......


ادامه مطلب
نوشته شده در سه شنبه 24 مرداد 1391برچسب:,ساعت 14:40 توسط * ثبات حق*| |

***شبنم عزیز بابت این مطلب ممنون ***

 

*نقش مایه های میکروبی ( استارتر کالچرها ) در تخمیرهای شیری
کشت های مورد استفاده در تولید صنعتی پنیر و یا سایر فرآورده های تخمیری شیری با نام استارتر کالچریها مایه میکروبی شناخته شده اند . استارترها در تولید فرآورده هایی همچون ماست ، پنیر و ... نقش بسیار مهم و اساسی دارند . آنها با تولید اسید لاکتیک اثر بسیار مهمی در کیفیت فرآورده از لحاظ بافت ، محتوای رطوبت ، عاری بودن از میکروب های پاتوژن و سمومشان و نیز مزه شان می گذارند . میزان تولید اسید لاکتیک توسط این مایه های میکروبی در تولید برخی از فرآورده ها همچوون پنیر چدار بسیار مهم می باشد .
پتانسیل احیای منفی ایجاد شده ناشی از رشد استارترها در پنیر نیز در حفظ و توسعه عطر و طعم در پنیر چدار و سایر محصولات مشابه بسیار مؤثر است . مواد بازدارنده میکروبی که امروزه بنام باکتریوسین شناخته شده اند نیز توسط این مایه های میکروبی تولید می گردد که نقش بسیار مهمی در حفظ و نگهداری محصولات لبنی دارند .


ادامه مطلب
نوشته شده در 16 مرداد 1391برچسب:,ساعت 18:17 توسط | |

 


دو دسته باکتری که به صورت رایج در کالباس های تخمیری نقش اصلی ایفا می کنند لاکتیک اسید باکتری های گرم مثبت وکاتالازمثبت کوکسی هستند.کاهش میکرو فلورای نامطلوب درتوسعه مدت زمان نگهداری توسط فراهم کردن روش هایی مانند اسپری کردن اسیدلاکتیک وپروپیونیک بر لاشه وتکه های بریده شده انجام می شود .همچنین تعدادی از مولفان پیشنهاد کردند که یک تخمیر لاکتیکی کنترل شده در سطح گوشت به عنوان آغاز روش موثر درافزایش بهسازی گوشت می باشد.امروزه برای محصولات سالم با استاندارد کردن و فراهم کردن تکنولوژی مطلوب با به کار گیری محیط کشت های آغازگر برای محصولات جهت خشک کردنsusage های تخمیرشده برای کنترل کردن تخمیرورساندن محصول می توان مانع رشد دیگر میکروارگانیسم ها شد.محیط کشت لاکتیکی برروی گوشت به طرزمخصوص کاهش جمعیت میکروبی را درطول شرایط هوازی جزئی بسته بندی های تحت خلاء سودمند می باشد. یافته ها تاثیر لاکتوکوکوس لاکتیس زیررده لاکتیس و لاکتوکوکوس پلانتاروم تغییرات حسی ومیکروبی درمزه گوشت دردرجه حرارت 4درجه سانتی گراد ونگهداری درشرایط هوازی رابیان کرد. البته گوشت تخمیرشده می تواند سلامتی رابه خطربیا ندازد چنان چه انتروباکتر درآن تکثیر پیدا کند درمحصول به میزان زیادی اسید چرب آزاد پیدا خواهد شد وغیرقابل خوردن می شود.


نوشته شده در دو شنبه 16 مرداد 1391برچسب:,ساعت 17:52 توسط * ثبات حق*| |


 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه فرمایید

 


ادامه مطلب
نوشته شده در یک شنبه 15 مرداد 1391برچسب:,ساعت 21:28 توسط رضوی زاده| |

Design By : Mihantheme