***اِن ئی یِمَک 2 ***
فرض کنيد ظهر جمعه است و شما بسيار تشنه هستيد. سراغ يخچال می رويد، اما مردد هستيد که چه چيزی را انتخاب کنيد. از يک سو، ميدانيد که آب ميوه دارای ويتامين های فراوانی است و براي بدن شما مفيد است، از سوی ديگر، به نوشيدن نوشابه تمايل زيادی داريد و علاوه بر اين مي خواهيد اين نوشيدنی هر چه که هست چند ساعتي شما را بيدار نگه دارد، چون کارهای عقب ماندۀ زيادی داريد که ترجيح مي دهيد آنها را به هفتۀ بعد موکول نسازيد. غذاهای نانويی محققان صنعت غذايي نانو در حال کار بر روي چنين غذاهايي هستند، اما به زعم فرانس کمپرز رئيس مرکز بين المللي زيست فنآوري و سلامت، هنوز برای نيل به اين مقصود در صنعت غذايي راه زيادی در پيش است. وي معتقد است که هدف سالمتر، ايمن تر و ماندگارتر کردن مواد غذايي پديدۀ جديدی در اين صنعت نيست و سال هاست که دانشمندان با دستکاری و کنترل گياهان و ساير حيواناتی که انسان از آنها تغذيه مي کند، سعي در ارتقای کيفيت و خواص مواد غذايي دارند اما آنچه که در اين صنعت جديد است، امکان اعمال تغيير در مواد غذايي آماده و اضافه کردن افزودني هاي مورد نظر در اندازه هاي بسيار ريز و دستکاری محتويات فيزيکی مواد غذايی است. در مقياس نانو، مولوکول ها بيشتر از قوانين کوانتوم پيروی مي کنند تا از قوانين فيزيک در مقياس بزرگ. ترکيبات غير قابل حل در آب يا روغن در مقياس نانو به راحتی حل میشوند، حتي اين امکان وجود دارد که موادي که عموماً پس از مصرف در معده آزاد مي شوند، به صورت آزاد نشده به طرف روده هدايت شوند و از آنجا مستقيما جذب شده و وارد گردش خون شوند. اختراعات فناوری نانو در محصولات غذایی منجر به ورود محصولات جدید و بدیعی به بازار شده است.در طی چند سال اخیر فناورینانو به عنوان جزء مهمی از صنعت غذا تبدیل شده است. شرکتهای مطرح در صنایع غذایی به تحقیق و توسعه در این زمینه پرداختهاند و انتظار میرود اولین موج محصولات در آینده نزدیک به بازار وارد شود. این مقاله نگاهی به تلاش چند شرکت در زمینه نانوغذاهاست که خوانندگان را با قسمتی از پیشرفتهای جدید در این عرصه آشنا میکند.
بنابراين، يک بطری حاویمايعی بي رنگ را بر مي داريد. ابتدا دکمه اي را براي انتخاب نوشابه فشار مي دهيد، پس از آن نوبت اضافه کردن افزودنی هاست، ويتامين C و کافئين را هم از قسمت افزودني ها انتخاب مي کنيد. با فشار دادن اين دکمه ها، نانو کپسول های بسيار کوچک حاوی مواد افزودنی مورد نظر شما در سطح محلول آزاد مي شوند و اين در حالی است که نانو کپسولهای ديگر حاوی ساير افزودنی ها و طعم دهنده هايی که شما انتخاب نکرده ايد، به صورت کپسول آزاد نشده و در محلول باقی مانده اند.
ادامه مطلب
در طی چند سال اخیر فناورینانو به عنوان جزء مهمی از صنعت غذا تبدیل شده است. شرکتهای مطرح در صنایع غذایی به تحقیق و توسعه در این زمینه پرداختهاند و انتظار میرود اولین موج محصولات در آینده نزدیک به بازار وارد شود. البته این تنها شروع است و یقیناً فناورینانو در این عرصه راهی طولانی در پیش خواهد داشت.
ادامه مطلب
Design By : Mihantheme |